4-осен CNC обработващ център с движеща се портална структура. Проектиран за фрезоване, пробиване, резбонарязване и рязане на профили или големи детайли, изработени от алуминий, PVC, цветни метали и сплави и стомана.

Подвижната част на машината се състои от подвижен портал задвижван от прецизна двойка пиньон-зъбна рейка. Електрошпиндел с голяма мощност (7.5 kW) с държач HSK-63F позволява машинни операции, включително тежко натоварени операции, с оптимални резултати по отношение на бързина и точност.

Магазин за инструменти с 9 позиции е монтиран точно за обработващата глава в порталната структура. Машината може да се използва в двоен режим, така че времето за престой да сведе до минимум (разтоварване/ зареждане на детайлите в едната работна зона да се извърши в „скритото“ време, докато се обработват детайлите във втората.

Във всяка зона могат да се зареждат профили, които да бъдат различни по: ДЪЛЖИНА, НАПРЕЧНО СЕЧЕНИЕ и ВИД НА ОБРАБОТКАТА. Формата на работната кабина, както и допълнителния предпазен щит, намаляват шума при работа и въздействието върху околната среда.