Едноглава заваръчна машина с автоматичен цикъл за ъгли при 90° и такива вариращи от 30° до 180° с нагряваща спускаща се пластина. FUSION 1 LV е оборудвана с ограничители на заваръчния шев, които са нагряващи и регулируеми по време на фазата на конфигуриране в обхват от 0,2 до 2 мм. Машината има и вертикални стеги, плъзгащи се по линейни водачи.

Дълбочината на стопяването може да се настройва на 2,5 или на 3 мм, а опорните рамена се регулират на височина. FUSION 1 LV може да бъде снабдена с шаблони (по поръчка) и може да обработва всички видове стандартни профили (включително акрилни и облицовани), както и профили с големи размери (моноблок).

Когато машината е окомплектована с устройство за бърза смяна, тя позволява лесно почистване на тефлоновото покритие. Работният цикъл се управлява от PLC (програмируем логически контролер), нагряващата пластина се управлява от цифров терморегулатор (може да се настройва както на °C, така и на °F), а LCD дисплеят позволява да се зададе времето на загряване и на заваряване.