FUSION 4H е хоризонтална заваръчна машина с цифрово управление за изцяло цифрово заваряване на PVC профили.Разработен в два размера, моделът с 4 глави позволява да се изработват рамки чрез едновременното или избирателно заваряване на четирите ъгъла от 90°. Окомплектована с устройство за ръчно натоварване и разтоварване, FUSION 4H предвижда и възможността за автоматично разтоварване на готовия продукт.

Замислена е да отговори по най-добрия начин на принципите за ергономичност и безопасност: светлинните индикатори и движенията на заваръчните глави правят връзката между оператора и машината проста и интуитивна, както във фазата на натоварване на профилите, така и в последващите фази на загряване и заваряване.

Светлините предвидени върху главите ясно показват профила, който трябва да се позиционира, и когато е предвидено, двойката глави се приближава към оператора, за да позволи правилното и лесно позициониране на обработвания детайл. Всички променливи на цикъла (време, скорост и т.н.) са програмируеми и могат да се зададат автоматично в машината. 

Между специфичните (патентовани) характеристики на FUSION 4H се отличава възможността да се управлява размера на заваръчната свръзка, която може да се регулира от програма в диапазон, който се движи от минимален размер 0,2 мм до максимален размер 2 мм.