5-осен CNC обработващ център с движеща се портална структура. Проектиран за фрезоване, пробиване, резбонарязване и рязане на профили или големи детайли, изработени от алуминий, PVC, цветни метали и сплави и стомана. Подвижната част на машината се състои от подвижен портал задвижван от прецизна двойка пиньон-зъбна рейка.

Електрошпиндел с голяма мощност (15 kW) с държач HSK-63F позволява машинни операции, включително тежко натоварени операции, с оптимални резултати по отношение на бързина и точност. 16-местния инструментален магазин може да се разшири до 32 позиции и да се екипира със система за бърза смяна на инструмента, което значително намалява времето за смяна на инструментите. Диск с диаметър Ø500mm се помещава отделно в специален отделение.

Машината може да се използва в двоен режим, така че времето за престой да сведе до минимум (разтоварване/ зареждане на детайлите в едната работна зона да се извърши в „скритото“ време, докато се обработват детайлите във втората. Динамичния двоен режим може допълнително да подобри тази функция, като позиционира стегите независимо от движението на портала. Във всяка зона могат да се зареждат профили, които да бъдат различни по: ДЪЛЖИНА, НАПРЕЧНО СЕЧЕНИЕ и ВИД НА ОБРАБОТКАТА. Формата на работната кабина, както и допълнителния предпазен щит, намаляват шума при работа и въздействието върху околната среда.