5-осов CNC машинен център с подвижен портал, разработен за извършване на обработки по фрезоване, пробиване, резбонарязване и рязане на прътове или детайли от алуминий, PVC, леки сплави като цяло и стомана. Подвижната част на машината се състой от моторизиран портал със зъбна рейка за прецизност. Електрошпиндела с висока мощност (10 kW в S1) и връзка за инструменти HSK63F, позволява да се извършват обработки, дори и трудни, с оптимални резултати от гледна точка на бързина и прецизност.

Неподвижен инструментален магазин с 14 места е инсталиран на лявата страна на машината. Може да се прибави втори магазин с 14 места, от другата страна на машината или, да се замени с един единствен моторизиран магазин с 14 места, който благодарение на неговата ос с CN, следва подвижния портал в двете работни зони, намалявайки по този начин броя на инструментите и необходимите държачи на инструменти и оптимизирайки значително програмирането.

Възможно е машината да се използва в преходен режим на работа, който позволява да се намали до минимум времето на престой на машината, за да може да се извърши смяна на детайла (поставяне/сваляне), без да се прекъсва работата на машината. Освен това е възможно да се обработват различни детайли между двете работни зони. Машината е снабдена с капаци, поставени на портала, което освен, че защитава операт