COMET R6 HP

ОБРАБОТВАЩ ЦЕНТЪР

/Алуминий, ПВЦ И Метал/

Работен център CNC с 5 контролирани оси, предназначен за обработка на прътове или детайли от алуминий, PVC, леки сплави и стомана. Има два режима на работа: или като единствена работна зона за прътове с дължина до 7,5 m или като две независими работни зони, в режим пендула.

Версията HP на машината разполага с 2 допълнителни оси за позициониране на челюстите и на референтните стопери, които в режим пендула, позволяват позициониране на челюстите, докато самата машина едновременно прави нещо друго в момента. Оси 4 и 5 позволяват на електрически задвижвания шпиндел да се върти постоянно при CN от –15° до 90° по хоризонталната ос и от 0° до 720° по вертикалната ос, за извършване на обработки, както по горната страна на профила, така и по всички странични части на профила.

Разполага с контейнер за съхранение на инструменти с 12 отделения, разположен върху корпуса на количката по оста X, който побира включително дискова фреза. Има също и с подвижен работен плот, който улеснява операцията по зареждане/разтоварване на детайла и значително увеличава мястото за обработка чрез рязане.

ЗАЩИТА СЪС СТЪКЛО

 

Безопасност, съвършенство, устойчивост, дълготрайност. Това са преимуществата на избора на стъкло за защитата на новите обработващи центрове Comet. Стъклото също така се чисти лесно и е по-малко податливо на надрасквания и износване.
Срезовете на машината се отбелязват като състояния на машината с помощта на цветен светлинен интерфейс.
Целият визьор се плъзга надолу, като така зареждането на детайлите е по-лесно. Освен това краищата са с алуминиеви предпазители, които действат като поддържаща равнина, ако се наложи.

ВЕРСИЯ HP

 

 

Comet R има два режима на работа: единична работна зона за профили с дължина до 7 м или две самостоятелни работни зони в режим пендула. Версията HP има 2 допълнителни оси за позициониране на стеги и референтни упори, които позволяват стегите да бъдат позиционирани в задържано състояние при режим на работа пендула.