Обработващ център за алуминий, пвц и метал

COMET R6 I

ОБРАБОТВАЩ ЦЕНТЪР

/Алуминий, ПВЦ И Метал/

Обработващ център с 5 оси CNC, предназначен за обработване на профили и детайли от алуминий, PVC, леки сплави и стомана. Включва два различни режима на работа, единият от които е с една зона за обработване на цели детайли в единична работна зона, а вторият е с двоен режим на работа за обработване на множество детайли в две различни работни зони. Всички оси CNC са независими и не изискват пренастройване след рестартиране на машината.

COMET R6, версия “I” включва самостоятелни стеги със сервоуправление, които в динамичен двоен режим на работа се позиционират едновременно и съгласувано спрямо обработващите процеси на шпиндела в насрещното работно поле. Оси 4 и 5 позволяват електрошпинделът да се върти по CNC от –15° до 90° по хоризонталната ос и от 0° до 720° по непрекъсната вертикална ос, за да се обработват както горната част, така и всички странични повърхности на профила.

Разполага с инструментален магазин с 12 гнезда, разположен върху корпуса (по оста X), който може да побере диск с максимален диаметър 250 мм. Подвижният работен плот улеснява операциите по зареждане/изваждане на детайла по изцяло ергономичен начин и значително увеличава обработваемото сечение на ос Y.

СТЕГИ СЪС СЕРВОУПРАВЛЕНИЕ

 

Стегите със сервоуправление, всяка от които със собствено мотор, могат самостоятелно да се позиционират върху работното поле. CNC едновременно управлява работата на стегите и на главата на електрошпиндела в двете различни работни полета при двоен режим на работа. Това позволява значително увеличение на производителността. Използването на независими референтни оси дава възможност да се намали времето за започване на обработването при всяко рестартиране.

ЕЛЕКТРОШПИНДЕЛ

 

 

8,5-киловатовият шпиндел при S1 с голям въртящ момент позволява да се извършват и тежките обработки, типични за този промишлен сектор. Като допълнителна опция е наличен и 10,5-киловатов електрошпиндел с енкодер за направата на твърда резба. Въртенето на електрошпиндела по осите B и C позволява обработване на 5 страни на профила, без да се налага преместване. Въпреки че обичайно се използва за обработване на екструдирани алуминиеви профили, електрошпинделът позволява обработване и на стоманени профили, благодарение на смазващата система с двоен резервоар: единият с минимална дифузия на маслото, а другият с маслена емулсионна мъгла.

ОПЕРАТОРСКИ ИНТЕРФЕЙС

 

Възможността на монитора да се завърта върху вертикалната си ос позволява на оператора да вижда екрана от всяка една позиция. Операторският интерфейс разполага с 24-инчов сензорен дисплей във формат 16:9 в портретен режим, оборудван с всички USB портове, нужни за дистанционните интерфейси между персонален компютър (PC) и цифрово управление (CNC). Разполага и с операторски пулт, мишка и има възможност за свързване на баркод четец и дистанционен операторски пулт.

ИНСТРУМЕНТАЛЕН МАГАЗИН

 

Инструменталният магазин е разположен в количката на ос X, зад електрошпиндела и увеличава производителността на машината, като намалява времето за смяна на инструмента. Тази функция е доста удобна при обработки както в челната част, така и в края на профилите. Магазинът с 12 гнезда позволява зареждане на диск с максимален диаметър 250 мм. Всяка позицията на инструменталния държач разполага със сензор, който отчита дали позицията на конуса е правилна.

ДИНАМИЧЕН ДВОЕН РЕЖИМ НА РАБОТА

 

Иновативният режим на обработване позволява намаляване на броя спирания на машината по време на зареждане и изваждане на обработваните детайли. Системата позволява в две обозобени и самостоятелни работни зони едновременно да се извършва зареждане/изваждане на екструдираните профили от едната страна и обработване на детайли от другата с различни дължини и/или кодове. Това прави машината много гъвкава, което е много подходящо за рамки на прозорци/врати и за поръчки с малък обем, при които е необходимо обработване на малки партиди от различни детайли.