Обработващ център за алуминий, пвц и метал

COMET

S6 HP

ОБРАБОТВАЩ ЦЕНТЪР

/Алуминий, ПВЦ И Метал/

Обработващ център с 4 оси CNC, предназначен за обработване на профили и детайли от алуминий, PVC, леки сплави и стомана. Включва два различни режима на работа, единият от които е с една зона за обработване на цели детайли до 7.5 м. в единична работна зона, а вторият е с двоен режим на работа за обработване на множество детайли в две различни работни зони.

Всички оси CNC са независими и не изискват пренастройване след рестартиране на машината. COMET S6, версия “HP” включва самостоятелни стеги със сервоуправление, които в динамичен двоен режим на работа се позиционират едновременно и съгласувано спрямо обработващите процеси на шпиндела в насрещното работно поле. Оси 4 електрошпинделът да се върти по CNC от –15° до 90° по хоризонталната ос за да се обработват както горната част, така и всички странични повърхности на профила.

Има инструментален магазин с 10 гнезда, разположен върху корпуса (по оста X), с две позиции, подходящи за разполагане на дискова фреза или ъглово устройство. Разполага също и с подвижен работен плот, който улеснява операцията по зареждане/ изваждане на детайла и значително увеличава обработваемото сечение.

МЕХАНИЗЪМ ЗА ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА СТЕГИ

 

Позиционирането на групата на стегите се извършва от две оси с цифрово управление – H и P, които са успоредни на оста Х, с референтен упор върху корпуса. Това решение позволява позициониране на упори по цялото продължение на машината с цел обработка едновременно на няколко детайла – по един детайл
във всяка двойка стеги. Освен това позиционирането на
стегите става самостоятелно, без значение от работното състояние на шпиндела (ос Х);

ЕЛЕКТРОШПИНДЕЛ

 

8,5-киловатовият шпиндел при S1 с голям въртящ момент
позволява да се извършват и тежките обработки, типични за този промишлен сектора. Като допълнителна опция е наличен и 10,5-киловатов електрошпиндел с енкодер за направата на твърда резба. Въртенето на електрошпиндела по осите B и C позволява обработване на 5 страни на профила, без да се налага преместване. Въпреки че обичайно се използва за обработване на екструдирани алуминиеви профили, електрошпинделът позволява обработване и на стоманени профили, благодарение на смазващата система с двоен резервоар: единият с минимална дифузия на маслото, а другият с маслена емулсионна мъгла.

ОПЕРАТОРСКИ ИНТЕРФЕЙС

 

Възможността на монитора да се завърта върху вертикалната си ос позволява на оператора да вижда екрана от всяка една позиция. Операторският интерфейс разполага с 24-инчов сензорен дисплей във формат 16:9 в портретен режим, оборудван с всички USB портове, нужни за дистанционните интерфейси между персонален компютър (PC) и цифрово управление (CNC). Разполага и с операторски пулт, мишка и има възможност за свързване на баркод четец и дистанционен операторски пулт.

ИНСТРУМЕНТАЛЕН МАГАЗИН

 

Инструменталният магазин е разположен в количката на ос X, зад електрошпиндела и увеличава производителността на машината, като намалява времето за смяна на инструмента. Тази функция е доста удобна при обработки както в
челната част, така и в края на профилите. Магазинът с 12 гнезда позволява зареждане на диск с максимален диаметър 250 мм. Всяка позицията на инструменталния държач разполага със сензор, който отчита дали позицията на конуса е правилна.

ДИНАМИЧЕН ДВОЕН РЕЖИМ НА РАБОТА

 

Иновативният режим на обработване позволява намаляване на броя спирания на машината по време на зареждане и изваждане на обработваните детайли. Системата позволява в две обособени и самостоятелни работни зони едновременно да се извършва зареждане/изваждане на екструдираните профили от едната страна и обработване на детайли с различни дължини и/или кодове от другата. Това прави машината много гъвкава, което е много подходящо за рамки на прозорци/врати и за поръчки с малък обем, при които е необходимо обработване на малки партиди от различни детайли.