Обработващ център за алуминий, пвц и метал

COMET X4

ОБРАБОТВАЩ ЦЕНТЪР

/Алуминий, ПВЦ И Метал/

Обработващ център CNC с 4 контролирани оси и 7-киловатов шпиндел, предназначен за обработване на профили и детайли от алуминий, PVC, леки сплави и стомана до 2 мм. Снабден е с инструментален магазин с 10 гнезда с възможност да събере една ъглова глава за обработка и диск, за да може да обработва 5-те страни на детайла.

4-тата ос CN позволява електрошпинделът да се върти непрекъснато от 0° до 180°, за да извършва обработки по трите страни на профила. Разполага също и с подвижен работен плот, който улеснява операцията по зареждане/изваждане на детайла и значително увеличава обработваемото сечение.

МОЩНОСТ И ГЪВКАВОСТ НА ЕЛЕКТРОШПИНДЕЛА

 

7-киловатовият шпиндел при S1 с голям въртящ момент
е подходящ за тежки обработки. Той се движи по дължина на ос A, което позволява въртене от 0° до 180°, така че профилът може да бъде обработван по 3-те страни, без да се налага преместване. Може да бъде използван за различни видове екструдирана стомана и алуминиеви профили, благодарение на наличната смазваща система със софтуерно управление, чийто двоен резервоар позволява използването както на масла с минимална дифузия, така и маслена емулсионна мъгла.

СГЪВАЕМА ФУНИЯ

 

Сливаща се с естетиката и дизайна на машината със своята перфорираната ламарина за прозрачност и лекота, фунията се отваря и затваря, когато е необходимо. Тъй като дължината й може да бъде намалена, когато не се използва, тя спомага за спестяване на пространство на работната станция. Изводът на ремъка на транспортьора за стружки и моторът му са вградени в долната секция, за да се запази естетичния и функционален дизайн.