Линейна заваръчна машина с 4 глави с автоматичен цикъл за ъгли при 90° и такива вариращи от 30° до 180°, с напречна греда във формата на Т, на H и във формата на кръст. FUSION 4 TVH е налична с 3 работни дължини (3440, 4440 и 5440 мм) и предлага възможността да се заваряват с 1 или повече глави до 3 рамки едновременно.

FUSION 4 TVH е окомплектована с ограничители на заваръчния шев, които са нагряващи и регулируеми по време на фазата на конфигуриране в обхват от 0,5 до 2 мм. Машината има и вертикални стеги, плъзгащи се по линейни водачи. Дълбочината на стопяването може да се настройва на 2,5 или на 3 мм, а опорните рамена се регулират на височина.

FUSION 4 TVH може да бъде снабдена с шаблони (по поръчка) и може да обработва всички видове стандартни профили (включително акрилни и облицовани), както и профили с големи размери (моноблок). Когато машината е окомплектована с устройство за бърза смяна, тя позволява лесно почистване на тефлоновото покритие.

Работният цикъл се управлява от PLC (програмируем логически контролер), нагряващата пластина се управлява от цифров терморегулатор (може да се настройва както на °C, така и на °F), а LCD дисплеят позволява да се зададе времето на загряване.