CNC обработващ център с 4 контролирани оси за механична обработка на профили или големи детайли изработени от алуминий, PVC, цветни сплави или стомана. Автоматично позициониране на стегите. Всички модели са оборудвани с две независими работни зони, които могат да работят в последователен режим или в режим “MULTIPIECE” (при дълги детайли) – за профили с дължина до 7700mm.

Версиите PHANTOMATIC X6 HP, с 2 допълнителни оси за преместване и позициониране на стегите и упорите в свободната зона докато машината работи в другата PHANTOMATIC X6 I, със стеги с независимо задвижване, даващи възможност да бъдат позиционирани едновременното по време на работа, когато центъра работи в „двоен“ режим.

Машината е оборудвана с 8-местен магазин за инструменти в близост до обработващата глава, с капацитет да поеме до 1 ъглова глава или ъглова фреза и фрезоващ диск , за обработване на 5-те страни на един детайл. Четвъртата ос позволява на електрошпиндела да се завърта в диапазона от 0° до 180° за обработка на профила по контура. Подвижната работна маса увеличава капацитета на обработване, както и облекчава товарно/разтоварните дейности.