3-осов CNC машинен център с подвижен портал, реализиран за извършване на обработки по пробиване, фрезоване и резбонарязване на прътове или детайли от алуминий, PVC, леки сплави като цяло и стомана. Подвижната част на машината се състой от моторизиран портал със зъбна рейка за прецизност. Електрошпиндела с мощност 5,5 kW и връзка за инструменти ISO 30, позволява да се извършват обработки, дори и трудни, с оптимални резултати от гледна точка на бързина и прецизност.

Възможно е машината да се използва в преходен режим (мод. 7000), метод на обработка, който позволява да се намали до минимум времето на престой на машината, за да може да се извърши смяна на детайла (поставяне/сваляне), без да се прекъсва работата на машината. Освен това е възможно да се обработват различни детайли между двете работни зони.

Автоматичния инструментален магазин се предлага в неподвижен вариант монтиран на машината с 4/8 места и е подходящ за обработка на един детайл. Като алтернатива се предлага магазин с 8 места, монтиран на носеща конструкция, позволяващ бързо извършване на смяна на инструмента и е подходящ за преходен режим на работа. Машината е снабдена с капаци, поставени на портала, което освен, че защитава оператора, позволява да се намали акустичното въздействие върху околната среда.