VEGAPACK е център за рязане под 90° предназначен само за рязане на алуминиеви профилни греди. Центърът се състои от няколко групи, които при свързване помежду им, позволяват един оператор да управлява целият работен цикъл, от фазата на зареждане до свалянето на отрязаните по размер греди.

Операциите по зареждане могат да се изпълняват от един оператор, с използваме, при необходимост на повдигащ пантограф ЗАРЕЖДАЧ (доставян отделно), за улесняване поставяне на гредите върху групата за зареждане. Механизиран валяк носи гредата върху групата за рязане, която извършва първо премерване на гредата и след това размерни рязания (работен цикъл зададен от софтуер).

Валяка сам представлява зона за зареждане, или може да е оборудван с плот за зареждане, с постъпателно действие за натрупване (макс 4-5 греди). Извеждането на скрап става автоматично, с преместване на централният валяк, поставен на групата за рязане. Парчетата на гредите се извеждат от зоната за рязане с валяка на плота за сваляне и се поемат от колани, за да се свалят на ръка от оператора.